Katrinna P Fem frågor

Katrinna Petersson har jobbat på Woodlite i mer än tio år och är vice teamledare för logistikgänget. Hon är en öppen person som anser att det mesta kan bli intressant om man har rätt synvinkel. Kanske är det just därför hon har fullt upp på fritiden.

Hur skulle du beskriva dig själv med några få meningar?
– Jag är en person med väldigt mycket intressen. Det mesta kan bli intressant bara du sätter dig in i det eller kollar på det från rätt vinkel. Jag är också något av en nörd när det handlar om till exempel botanik, Star Wars, brädspel med mera. Jag har alltid haft ett stort föreningsengagemang i allt från teater, filosofi, politik till hembygds- och syföreningar. Jag uppfattar mig själv som glad och öppen men med svårigheter att acceptera inskränkthet, likgiltighet, folk som tuggar och ostrukturerade kabelhögar.

Hur kommer det sig att du började på Woodlite?
– Jag träffade på Woodlite första gången på en kulturfestival under gymnasietiden. Efter det började jag jobba sporadiskt hos dem mot att de lärde mig om ljusteknik. Där träffade jag också den söta Jonas ”Knubbe” Bergström som numera är min man och pappa till mina barn. När jag flyttade tillbaka till Värmland efter ett par år runt om i landet började jag jobba mer och mer på Woodlite, och började till slut på heltid hösten 2007.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Att det är så föränderligt. Jag har jobbat här länge och kan förstå om det utåt sett ser ut som att vi gör samma sak, men om vi inte utvecklades hela tiden har jag svårt att se att jag skulle vara kvar. Sen uppskattar jag mina arbetskamrater och hur roligt vi oftast har, även när vi gör tråkiga uppgifter.

Vad händer i ditt arbete för tillfället?
– Jag befinner mig lite i en övergångsperiod mellan att komma tillbaka ifrån en operation i ryggen och att utforma hur jag kan/ska jobba nu. Så det är mycket arbete med grupputveckling för logistikgruppen och för mig att utforma strategier för hur jag och min undergrupp ska jobba med utgående hyror. Det är kul!

När du inte jobbar – vad gör du då?
– För mycket… Nej, men eftersom jag har så många intressen så har jag i princip aldrig tråkigt. Men just nu så ägnar jag mig framför allt åt att rehabilitera en skada på ryggmärgen, odla växter, läsa, leka med mina barn, baka kakor, släktforska, sticka, jobba med diverse föreningsarbete, spela data- och brädspel och arbeta med allt möjligt på min och Knubbes gård.