IMG 8908redJonas Bergström, även kallad ”Knubbe”, tillhör serviceteamet här på Woodlite. Han har jobbat hos oss i drygt 20 (!) år. Knubbe jobbar mestadels i verkstaden där han tar hand om trasiga armaturer och sådant som behöver extra omsorg. Han fixar även det mesta vad gäller praktiska funktioner på kontoret.

Hur skulle du beskriva dig själv med några få meningar?
– Jag är en ganska stilig man som gillar humor.

Hur kommer det sig att du började på Woodlite?
– Intresset för elektronik drog in mig på banan med ljud och ljus samt en karriär som DJ.  Efter ett tag var jag inne på att starta ett företag och omvandla min hobby till jobb.  Samtidigt som jag planerade företagsstart lärde jag känna Magnus Jansson. Det blev att jag hyrde utrustning av Woodlite till en del projekt samt började hjälpa Magnus med reparationer av utrustning och ljusprojekt. Jag insåg snart att det var bättre att lämna Kristinehamn och flytta till Karlstad för att plugga på universitetet och samtidigt jobba på Woodlite.

Dj-hobbyn fortsatte parallellt i många år tills jag fick familj, då lades skivorna på hyllan. Nu har det rullat på och det har blivit drygt 20 år sedan jag började jobba på Woodlite.

Sedan vi bytte inriktning på företaget har jag mestadels skött reparationer i vår serviceverkstad. Jag svarar också på mycket frågor om vår utrustning.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Variationen, många olika armaturer att fixa. Utmaningar med mycket ny teknik. Kombinationen av att använda huvudet och händerna i jobbet är mycket givande. Försöker ofta se om det går att förbättra något på ett roligt, enkelt och billigt sätt. Allra helst med hjälp av elektronik.

Vad händer i ditt arbete för tillfället?
– Vi har bytt lokaler och i och med det tillkommer mycket saker som ska få sina platser och anpassas. Mycket att skruva upp på väggar samt anpassa delar av lokalen till vår verksamhet. Serviceverkstaden har fått ett rejält uppsving i och med flytten till större och bättre lokaler.

Jag är också med i projektgruppen inför LLB-mässan i april. Jag tillför idéer från min erfarenhet. Planerar en del samt gör ritningar.

Sedan rullar det på med reparationer av vår utrustning.

När du inte jobbar – vad gör du då?
Börjar med ett standardsvar – umgås med familjen, har 2 barn som tar upp en hel del av fritiden. Vi bor på en gammal lantgård där vi har många roliga projekt. Bygger en del nya saker, växthus, odlingsområden samt underhåller byggnader och trädgård. Försöker att utföra allt som behövs på egen hand, det man inte kan får man lära sig. Det är en rolig utmaning.

Trivs mycket bra med en motorsåg i händerna i skogen. Gården värms med ved så en hel del ved tas ur egen skog. Elda med ved tar mycket tid, året runt, men det är en del av livsstilen med att bo på en lantgård. Det blir en hel del pyssel på gården och då gärna med hjälp många olika maskiner.

Läser en del på vinterhalvåret, och då så klart faktaböcker.